Som pårørende
Det at være pårørende til en person med CRPS kan kræve sin person.
Man ved at personen man er tæt på har fået en kronisk lidelse, som hverken den ramte eller lægerne ved hvor er på vej hen.
Vil den gå i sig selv igen? Eller skal den ramte leve i et smerte helved resten af livet.
Vil noget af medicinen eller behandlingerne overhovedet hjælp.
Det er altid frustrerende ikke at få svar på fremtiden, både for den ramte
og de pårørende.
Den pårørende kan ikke gøre noget, det kan være så hårdt. Vi kan kun hjælpe så godt vi kan, med lyttende øre, hente pillerne eller følge med op støtte dem i behandlingerne.
Det er vigtigt den pårørende sætter sig ind i sygdommen og forstår hvad den indebære, så vi også bedre kan sætte os ind i den ramtes sted, at vi kan snakke med om det.
Så vi også bedre kan forstå hvilke lidelser, smerter og tanker den ramte måtte have. Mange gange er det godt for den ramte at have en pårørende med til lægen, smertekliniken, kommunen eller andre behandlings steder, for 4 øre høre bedre end 2, så er det lidt nemmere hvis man ved som pårørende hvad lidelsen handler om.
Når den ramte mister modet, er det den pårørende der skal holde humøret højt.
Den pårørende er klippen som den syge holder sig til. Derfor er det også vigtigt at den pårørende taler om hvordan de har det med lidelsen, frustrationerne og de følelser der kommer som pårørende. For kommer disse udtryk ikke ud revner klippen også er der ikke nogle at holde i.
Skervet af en pårørende til en CRPS ramt.